In het begin

ACHTERGROND:

Na een periode van 3 jaar in India te hebben gewoond mochten we een verschil maken in het leven van diverse mensen van verschillenden achtergronden met verschillende problemen. Zo hebben we een jonge vrouw met tuberculose (TBC) mogen helpen om deze ziekte te overwinnen. Omdat zij financieel niet in staat was haar kuur af te maken werd ze resistent voor de beschikbare medicatie en liep ze levensgevaar op. Door haar financieel te ontzorgen en i.s.m. de lokale huisarts erop toe te zien dat ze de juiste medicatie kreeg en deze kuur afmaakte is zij na ruim ander half jaar genezen van TBC.

In deze periode zijn we in contact gekomen met een christelijke gemeenschap die bekend staat onder de naam Assembly of Believers’Church (ABC India). Naast het geestelijk werk spannen zij zich ook in om een verschil te maken in het leven van arme kinderen in India die geen toegang hebben tot onderwijs. Sindsdien zijn er nauwe banden met ABC India tot op de dag van vandaag. Zo zijn we o.a. betrokken bij hun FREESCHOOL PROJECT en kregen we het verlangen om ook in Nederland een helpende hand te bieden in WOORD en DAAD.

 

ONTSTAAN:
In 2010 voelden we ons geroepen om een verschil te maken in de maatschappij en zijn gestart met het oprichten van Stichting ABC (Assembly of Believers’ Church) Nederland. De stichting geeft ons de mogelijkheid om op beide gebieden WOORD en DAAD bezig te zijn en zo onze missie uit te voeren.

Een ieder die wil helpen onze missie uit te voeren is van harte welkom!